Skip links

128 jaar oud: hoe werd chiropractie ontdekt?

128 jaar oud: Hoe werd Chiropractie ontdekt?


Afgelopen september vierde Chiropractie 128 jaar! Op 18 september 1895 werd het beroep chiropractie opgericht in Davenport, Iowa, VS door Daniel David Palmer. Maar weet je hoe werd Chiropractie ontdekt?

 

Hippocrates, de vader van de geneeskunde, benadrukte het belang van de wervelkolom en het effect ervan op de gezondheid. Hij geloofde dat verkeerd uitgelijnde wervels tot ernstige complicaties en zelfs de dood zouden kunnen leiden als ze niet goed worden gecorrigeerd. Deze beschrijving lijkt als die van de chiropractische principes, maar is door Hippocrates zelf geschreven, niet door een chiropractor.

 

Door de geschiedenis heen hebben veel culturen een vorm van wervelkolomcorrectie toegepast als middel tot genezing.  Yoga, ontwikkeld in het oude India, was ook gericht op het behouden van een gezonde wervelkolom.  In de 19e eeuw erkenden artsen het verband tussen problemen met de wervelkolom en verschillende ziekten.  Hun aanpak omvatte echter methoden als aderlating en hete ijzeren staven, in plaats van correcties van de wervelkolom.

 

In 1895 ontdekte D.D. Palmer chiropractie toen hij met succes een dove man behandelde door zijn ruggengraat te corrigeren.  Palmer richtte vervolgens de eerste school voor chiropractie op en het beroep is sindsdien uitgegroeid tot een wijdverbreide vorm van natuurlijke geneeskunde die wereldwijd wordt beoefend.

This website uses cookies to improve your web experience.

Je kan deze afbeelding niet kopiëren.