Graag stel ik mij aan u voor. Ik ben Cherise Levy en ben geboren en opgegroeid in Port Elizabeth in Zuid-Afrika.

Na mijn middelbare school heb ik een BSc in “Human Movement Sciences and Biochemistry” gehaald. Door mijn werkervaring, realiseerde ik me dat ik meer wilde doen en leren over het lichaam. Hoe ik meer kan doen om mensen te helpen. Ik heb een aantal chiropractoren in verschillende praktijken geobserveerd en merkte welke grote impact een chiropractor kan hebben. Toen werd me duidelijk dat dit was wat ik wilde doen. Vervolgens ben ik naar Durban verhuisd, een kustplaats in Zuid-Afrika, waar ik chiropractie aan de Durban University of Technology heb gestudeerd.

In mijn laatste studiejaar Chiropractie heb ik patiënten behandeld in de kliniek verbonden aan de Universiteit.

Hier heb ik de vader van mijn huidige collega Nikki Robinson behandeld en hoorde ik van hem over haar ervaring met werken in Nederland en dan met name  in de praktijk van Marina Spies.

Ik dacht “dat lijkt mij ook wel”. Ik wil graag andere landen zien en leren kennen en naar Europa verhuizen wilde ik dus heel graag.

En zo ben ik in Ede terecht gekomen.

Ede was een “Winter Wonderland”. In Zuid Afrika hebben wij zomer wanneer jullie winter hebben. Het afgelopen weekend met veel sneeuw was heel bijzonder en zal ik mij voor altijd herinneren. Ede herinnert mij aan een dorpje in Zuid-Afrika. Dit heet “Hogsback”  en is in de bergen.

Het is daar koud in de winter met veel bossen, hoge bomen, paddenstoelen. Sommige mensen zeggen dat Hogsback is waar J.R. Tolkien zijn inspiratie kreeg voor het boek, “De Hobbit”.

Het is een magische vakantieplek voor mij, en nu heb ik het gevoel dat ik in Ede in mijn eigen “Wonderland” woon.

Mijn hoogtepunten sinds ik hier ben.

  • De sneeuw in het weekend en al mijn aardige collega’s
  • Fietsen naar de Boerderij De Mossel
  • Statues by Night in Ede met Marina en Teun
  • Kerstmarkt in Duitsland met Nikki en haar man.
  • Een weekend in Brussel met vrienden.
  • De Pier in Den Haag (heel anders dan Zuid-Afrikaanse stranden, maar wel heel leuk)
  • Stroopwafels zijn heerlijk!!
  • Pindasaus (pindasaus met frietjes? Heel vreemd voor mij, maar wel heel lekker)
  • Bitterballen bij drankjes, bami balletjes en nasi balletjes.
  • De vlucht tussen Zurich en Schiphol; het uitzicht is zo mooi als je over de Alpen vliegt.

Ik vind de taal wel moeilijk. Er zijn veel woorden die ik nog steeds lastig vind om te zeggen. Bijvoorbeeld, “twee”, de “sch” zoals in schouders en “ui” zoals bij uitkleden of uitzicht is echt heel lastig.  Iedereen in de praktijk helpt mij om de lastige woorden te oefenen.

Ondertussen behandel ik ook zelf en de mensen zijn heel begripvol als ze me niet direct begrijpen of ik hen een keertje extra moet vragen wat ze bedoelen.

Ede is heel mooi om te wonen. Alles is zo dichtbij en er zijn veel bossen om te fietsen en wandelen. In een korte tijd heb ik al zo veel gezien en gedaan. Ervaringen die ik nooit zal vergeten. Nederland is ook een geweldige uitvalbasis voor mij om andere landen in Europa te bezoeken. Ik heb altijd gedroomd om in een ander land te leven, om in een andere cultuur te integreren en om een nieuwe taal te leren. Ik ben heel blij met mijn keuze om hier te komen en heb veel geluk gehad om hier te kunnen werken bij Praktijk Chiropractie Ede.

Pin It on Pinterest

Deze website gebruikt cookies voor Google Analytics maar slaat geen persoonlijke gegevens van u op. Meer informatie over hoe wij met uw privacy omgaan vindt u hier.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten