In 2014, heb ik voor het eerst een afspraak bij Marina Spies gemaakt. Marina was mijn laatste hoop om eindelijk van de pijn af te komen. Tien jaar lang heb ik pijn gehad in mijn rechter schouder, met uitstraling in mijn rechter arm en nek. In 2005 had ik een blessure opgelopen, in die tijd werkte ik als huishoudelijke hulp voor Opella, ik moest een gordijnrails schoonmaken bij een cliënt.

De cliënt waar ik werkte had geen hoge trap, dus om bij de rails te komen heb ik ver gestrekt en toen hoorde en voelde ik iets gebeuren tussen mijn schouderbladen en mijn nek. Bijna onmiddellijk voelde mij misselijk worden en ontstond een branderige pijn. Ik ging verder met schoonmaken, de misselijkheid was verdwenen maar de pijn was nog aanwezig.

De dag erop kon ik mij niet meer bewegen, elke kleine beweging ontnam mij de adem door de pijn die ik voelde. Ik meldde mij ziek omdat ik mijn arm niet meer omhoog kon brengen. Ik dacht dat de pijn vanzelf zou overgaan, maar dat had ik mis… er begon een lange weg van artsen en manueel therapeuten. Ik heb heel veel Diclofinac, Omeprazol en Tramadol gebruikt maar niets hielp. Ik moest zelfs stoppen met mijn werk omdat ik constant pijn had.

De jaren gingen voorbij en ik werd moedeloos… vooral verdrietig omdat ik pijn had en niemand mij kon helpen. Als laatste remedie in 2015 werd door een arts in het ziekenhuis een behandeling voorgesteld,  het was de “Cervicale Facetdenervatie” het wordt uitgevoerd in het halsgebied.

Bij de Facetdenervatie wordt de huid verdoofd. Onder röntgendoorlichting worden naalden geplaatst bij de zenuwtakjes van de betreffende steungewrichten. Vervolgens wordt met een klein stroompje de positie van het naaldpuntje gecontroleerd en wordt na verdere verdoving de naaldpunt verwarmd door radiofrequentie een soort stroom. Hierdoor wordt het betreffende zenuwtje voor langere tijd ‘uitgeschakeld’. Het is een behandeling die risico met zich meebrengt.

Ik was wanhopig en ondanks mijn angst heb ik de afspraak gemaakt voor de behandeling. Maar er werd een grote fout gemaakt in de planning. Een week voor de behandeling werd ik gebeld door een assistente om een afspraak met mij te maken, ik vertelde echter dat ik al een afspraak had gemaakt voor de Facetdenervatie. Per ongeluk hadden zij mij ingepland voor een hernia operatie voor de rug!

De assistente verontschuldigde zich voor de gemaakte fout, maar zoals je begrijpt had ik geen enkel vertrouwen meer…. Ik had een gevoel van “kappen maar en wegwezen hier”, dus ik annuleerde de behandeling in het ziekenhuis.

Twee maanden gingen voorbij en mijn pijn was nog aanwezig. Ik ging zoeken op internet om mogelijke behandelingen te vinden die mij konden helpen.

Per toeval … ‘toeval bestaat niet’ kwam ik op Chiropractie, ik zocht in de buurt van Bennekom naar behandelaars, er waren er een paar te vinden. Ik liet mij leiden door mijn gevoel en mijn gevoel bracht mij bij Marina Spies.

Ik maakte mijn eerste intake afspraak, Marina was vriendelijk en professioneel, ze luisterde goed naar mijn klachten, ze maakte overal een notitie van, en van daar uit heeft zij de eerste behandeling ingezet. Ze vertelde dat ik mijn lichaam even de tijd moest geven om te wennen aan de eerste correcties. Ik maakte een vervolgafspraak en er werden weer correcties gegeven. Bij de 4e behandeling gebeurde een wonder… ik voelde een soort stroomstoot door mijn ruggengraat, het was voelbaar in mijn hele lichaam, ik voelde mijn hele lichaam tintelen en de pijn in mijn schouder-nek-arm was verdwenen als sneeuw voor de zon.

Ik kon het bijna niet geloven, ik dacht dat de pijn terug zou komen, ik was vooral bang dat ik opnieuw op zoek zou moeten gaan naar iemand die mij zou helpen van de pijn af te komen. Maar die intense pijn kwam niet terug, Marina had mij zo goed geholpen. Nu jaren later ga ik nog steeds bij Marina, dat doe ik preventief, om de 8 à10 weken laat ik mij even controleren en waar nodig corrigeren.

Door mijn werkhouding in mijn huidige werk voel ik dat mijn lichaam anders gaat staan en weer belast wordt daarom laat ik mij preventief behandelen, ook al heb ik geen pijn, het is gewoon een cadeautje aan mij zelf.

Ja wat zal ik nog meer zeggen…. gewoon bedankt Praktijk Spies!

Cinzia Pellegrom, Bennekom.

Pin It on Pinterest

Deze website gebruikt cookies voor Google Analytics maar slaat geen persoonlijke gegevens van u op. Meer informatie over hoe wij met uw privacy omgaan vindt u hier.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten