0318 – 614030

Ontspannen op vakantie!

Op vakantie gaan betekent ontspannen! Maar vaak niet voordat de reisbestemming is bereikt. Toch is het voor het lichaam beter om ontspannen op reis te gaan. Plan niet alles op het laatste moment. Wees wijs met inpakken, neem niet teveel mee of verdeel het over meerdere koffers i.p.v. één grote zware koffer mee te sjouwen.

Probeer tijdens het reizen regelmatig te bewegen en wat voorzichtige oefeningen te doen. Bijvoorbeeld tijdens de vliegreis kunt u, naast een loopje naar het toilet om uw benen te strekken, wat oefeningen doen in uw stoel. Bijvoorbeeld rondjes draaien met uw voeten en uw schouders rustig los bewegen.

Denk aan uw rug

Gaat u met de auto naar uw vakantiebestemming? Stel uw stoel goed af voor uw rug. Zitten met een bolle rug vraagt om problemen. De banden van de rug staan zo te veel en te lange tijd op spanning en de tussenwervelschijven ondervinden in deze houding teveel druk. Het ideale klimaat voor het kweken van rugklachten! Zorg voor voldoende steun in de onderrug. Probeer de zitting van de stoel en de leuning zo af te stellen dat de hoek 100 graden is. Vaak is deze hoek te klein en wordt de rug teveel in elkaar gedrukt. Stel de hoofdsteun af op een goede hoogte. Dit geeft niet alleen comfort en verminderde spanning in nek en schouders, maar is ook veiliger. Én vergeet niet de instellingen te veranderen bij het wisselen van bestuurder.

Nog enkele tips

Neem bij aankomst eerst wat rust voordat de tassen weer uitgepakt moeten worden. Hopelijk treft u een goed bed aan. Neem zo mogelijk uw eigen hoofdkussen mee. Blijf ook tijdens de vakantie in beweging. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, zwemmen en oefeningen in het water.

Goede reis en een fijne vakantie!

Pin It on Pinterest